CK Himalaya
Česká asociace horských vůdců
VYUŽIJTE NAŠICH ZKUŠENOSTÍ

#Outdooruj v ČR

10. 7. 2020

Outdooruj v Čechách.

Restrikce a vůbec celé dění kolem virové nákazy nás všechny posadilo doma na zadek a donutilo měnit obvyklý režim.

Řemeslo horského vůdce,  na které jsme vycvičeni se nedalo vykonávat a všichni jsme začali přemýšlet co bude, až tato čínská chřipka skončí.

Pro mě to znamenalo hodně v mnoha směrech. U nás doma na Výrovce jsme si s mojí Míšou prošli na skialpech místa, která máme rádi,  protože jinak bychom na to neměli v žádném případě čas.

Když začal slézat sníh tak jsme se celkem intenzivně věnovali lezení a po večerech přemýšleli, jak v našich profesích změníme zaběhnutý režim. Čím dál víc jsem zjišťoval, jak mám české outdoorové prostředí rád a s ohledem na zákazy cestování, chtěl vymyslet programy doma v ČR. S Pavlínou jsme poté uvedli naše akce do reality a vidím, že se záměr podařil.

V žádném případě nás nenapadlo rezignovat na cesty do zahraničí, ale u nás doma potřebuje podpořit celý cestovní sektor a hlavně můžeme spousta aktivit podnikat tady v české kotlině.

Vznikl nápad „Pádluj a lez“. Můj dlouholetý kamarád a kolega Víťa Novák udělal program a první Pádluj a lez je na světě.

I když nemáme ledovce a špičaté hory, dá se mnoho outdoorových aktivit podnikat tady u nás v České republice. Lezení snad ani nemá cenu komentovat, skal je tady všude opavdu mnoho, vodní turistika po českých řekách už je, dle mého názoru,  světový fenomén, máme tu i populární  ferraty, horská kola, paddleboardy a další aktivity venku.

Prostě #OutdoorujvČR je logické vyústění podpory místních lokálů, hospod, kempů, půjčoven, prodejen a zaměstanců celého cirkusu který se nazývá Outdoor.

Těšíme na vás na našich kempech a akcích tady doma.

Tak #OutdoorujvČR  ☺

Hore zdar

Používáme soubory cookies ke zlepšení uživatelského prostředí na těchto webových stránkách, pro analýzu provozu a personalizaci obsahu a reklamy.

přijmout všenastavitodmítnout

SPOLUPRACUJEME

festival Banff World Tourskialpinistické vybavení SKI TRABABS avalanche airbagElevenateChata VýrovkaAlpenvereinCMGAAIRpro

© archa